Din handlekurv er tom

Barcelona må ta beslutning om back-up angriper

Styret har hittil vært effektivt med overføringsvirksomheten i dette sommervinduet. Nøkkelområder er styrket mens uønskede spillere har blitt flyttet på vellykket måte billige fotballdrakter. Dette har gitt Barcelona plattformen til å bygge på den innenlandske dobbel fra forrige sesong.
 
Det er et problem som ikke er løst, skjønt. Back-up-striker-situasjonen har ikke blitt tatt opp siden, fordi Munir El Haddadi og Paco Alcacer fortsatt er i klubben. Luis Suarez er den ubestridte starteren, selv om han stadig viser tegn på at han er i tilbakegang, men det er et problem for en annen dag. Den Uruguayanske burde være i stand til å lede linjen for Barcelona denne sesongen. Det er imidlertid ikke klart hvem som blir plukket for de mindre viktige spillene.
 
Munir syntes å få nikk fordi han var mer involvert i pre-season spillene. Alcacers skade hjalp sikkert i den forbindelse, men hans prestasjon mot Milan i det siste internasjonale Champions Cup-spillet var dårlig. Munir gjorde også benken over sin lagkamerat til den spanske Super Cup, men han ble ikke brukt. Imidlertid ble det heller ikke valgt å være en erstatning for åpningsligespillet mot Alaves.
 
De var begge tilgjengelige for spillet, så det var Ernesto Valverdes beslutning om å slippe dem ut. Hans uvillighet til selv å bruke en som en erstatning tyder på at han ikke vil stole på dem for tungt. Derfor bør minst en være i dette overføringsvinduet for å få inn noen midler samt kutte ned lønnsregningen.
 
Alcacer tiltrekker fortsatt interesse med Borussia Dortmund som de siste suitors, selv om de i utgangspunktet vil ha avtale om å være et lån som kan være et problem. Eventuell potensiell avtale må ha et fast alternativ å kjøpe på slutten av lånet til en rimelig pris.
 
En potensiell løsning som kan brukes hvis Suarez fortsetter å slite, bruker Lionel Messi som en "false 9", med to av enten Philippe Coutinho, Ousmane Dembele og Malcom spilte hver side av ham. Denne oppsettet ville være avhengige av midtbanespillerne billige Barcelona fotballdrakter, og tok bort noen av ballprogresjonene fra Argentineren. Ellers kunne han bli tvunget til å slippe for dypt og knapt motta ballen i farlige områder. Tanken med denne rollen er å tillate ham å delta i oppbygging fra sentrale områder ved å jobbe mellom linjene, men spør han om å gjøre for mye destabiliserer lagets angrepsmodell.
 
Uansett behøver de ikke to streikere, så det må klartgjøres hvem som er det andre valget for den posisjonen og den andre må selges. Munirs kontraktssituasjon legger til dette fordi det løper ut i 2019, noe som betyr at en beslutning må gjøres raskt fordi han kan gå som en gratis agent hvis ikke.